Op deze pagina leest u regelmatig een nieuwe blog van Relatiebureau Nederland over diverse zaken die met online dating te maken hebben en over acties of gedachten in het algemeen. Veel leesplezier!

 

 


WNF

wnfRelatiebureau Nederland wil graag het WNF helpen door middel van een actie te starten. Wanneer je € 10,00 doneert aan het WNF maak je maandelijks kans op een gratis Datingpaspoort ter waarde van € 175,00 Tijdens het gratis / informatieve intakegesprek kun je een donatie doen voor het WNF.

Motivatie
Bedreigde dieren hebben baat bij de bescherming van hun leefgebied, zodat ze ongestoord kunnen leven. Daarom richt het WNF zich niet alleen op de dieren zelf, maar ook op hun leefgebieden. Meestal focussen ze zich op de grote dieren in zo’n gebied – de diersoorten in de top van de voedselketen. De bescherming van die grote dieren komt namelijk ook de andere dieren en planten in zo’n gebied ten goede. Ze richten ons op de meest bedreigde diersoorten die op de ‘Rode Lijst’ van IUCN staan:

wnf1 wnf2 wnf3 wnf4 wnf5
wnf6

 

 

 

 

 

 

 

 


KWF

kwfBeschrijving actie KWF
Relatiebureau Nederland wil graag het KWF helpen door middel van een actie te starten. Wanneer je € 10,00 doneert aan het KWF krijg je bij € 10,00 korting bij inschrijving.

Motivatie
Wij wensen iedereen een gezond leven toe. Dit kan alleen als we allemaal ons steentje bijdragen. Door meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten kunnen we elkaar helpen.
Wil je een donatie geven, klik dan op onderstaande link:

https://acties.kwf.nl/kominactiehelphetkwf


Groupon actie

Workshop Succesvol Online Daten voor 1, 2 of 4 personen van Relatiebureau Nederland 

Kies je deal:

 • Workshop Succesvol Online Daten voor 1 persoon
  € 24,99 € 150 | Bespaar € 125,01
 • Workshop Succesvol Online Daten voor 2 personen
  € 44,99 € 300 | Bespaar € 255,01
 • Workshop Succesvol Online Daten voor 4 personen
  € 89,99 € 600 | Bespaar € 510,01

grouponDe workshops worden gehouden op dinsdag, woensdag en donderdag, hebben maximaal 8 deelnemers per keer/groep en zijn incl. koffie/thee en wat lekkers. De data en tijdstippen worden bepaald in overleg met Relatiebureau Nederland.

Workshop Succesvol Online Daten
De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en parkeren is er makkelijk. Je gaat met veel inspiratie en nieuwe energie naar huis om de liefde van je leven nu wél te vinden.

In de workshop Succesvol Online daten krijg je persoonlijk advies en begeleiding tijdens het daten. Daten via een datingsite is laagdrempelig, doorgaans voordelig en biedt singles volop mogelijkheden om nieuwe contacten op te doen. De ware liefde zit misschien maar een paar muiskliks van je vandaan. De workshop Succesvol Daten is speciaal voor jou als je snel een partner wil vinden en bereid bent direct te gaan daten. Relatiebureau Nederland heeft de ervaring dat je meer succes met daten hebt als je je aan bepaalde regels houdt. Je kan je kansen op het vinden van een partner vergroten. Als je weet wie je zoekt, kijk je gerichter rond en zal je sneller iemand vinden.

Op allerlei gebied van dating kan Relatiebureau Nederland je adviseren. Bijvoorbeeld welke partner goed bij je past. Waar je een leuke partner kan vinden. Hoe je contact kan maken. Welke vorm van daten bij je past. Waar je rekening mee moet houden om veilig te daten. En wanneer je gewoon een steuntje in de rug nodig hebt om te starten met daten. Met de praktische tips kan je zelf aan de slag gaan en een partner vinden. In een intakegesprek stel samen je doelstellingen en wensen vaststellen.

 • Worstel je al langer met het schrijven van je profieltekst en wil het maar niet lukken om jezelf goed tot je recht te laten komen met je tekst?
 • Krijg je weinig reacties op je profiel of reacties die niet echt bij je passen?
 • Je herkent het dilemma vast: je hebt je profieltekst ingevuld op de datingsite en nu hoeven ‘alleen’ de foto’s nog. Slik!
 • Vind je het lastig om de juiste kandidaten te selecteren uit al die profielen?
 • Zit je uren te zwoegen om een contactverzoek te schrijven. Als je eindelijk een of meerdere kandidaten hebt geselecteerd, krijg je het direct benauwd: wat moet je in het contactverzoek schrijven?

Je leert jouw profiel aantrekkelijk te maken, inzicht krijgen om de meest geschikte kandidaten te selecteren, de beste foto’s bij je profiel te plaatsen en nog veel meer.

Relatiebureau Nederland
Relatiebureau Nederland brengt singles met elkaar in contact voor langdurige relaties. Door jarenlange ervaring en feedback van hun leden krijgen zij de nodige handvatten om de bemiddeling tot een succes te maken. De verwachtingen steeds te overtreffen, dat is wat hun team drijft.
Reserveer nu via: https://www.groupon.nl/deals/relatiebureau-nederland?nlp


Beperkt, maar wel de wens voor een partner?

Heb je een beperking en wil je op zoek naar een partner. Waar begin je?

beperkingAls gehandicapte is het ontmoeten van nieuwe mensen niet altijd eenvoudig De beleving van seksualiteit van mensen met een lichamelijke beperking is lange tijd onbespreekbaar geweest. Er werd stilzwijgend aangenomen dat mensen met een beperking geen seksuele gevoelens hadden, of men vond het moeilijk om erover te praten. Langzamerhand wordt dat taboe doorbroken, hoewel veel mensen met een beperking of chronische ziekte nog moeilijk aan informatie komen en op praktische problemen stuiten in hun zoektocht naar intimiteit.

Online datingsites brengt mensen met een beperking, op welk gebied dan ook, met elkaar in contact en is een erg populaire vorm van daten. Zowel voor het opbouwen van vriendschappelijke relaties als meer intieme contacten, echter zijn deze commerciële sites wel oprecht? Aan de andere kant zijn we soms onbedoeld overbeschermend , waardoor het ook lastig is om persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid in gang te zetten. Bovendien kunnen de aanwezige gezondheidsproblemen ook de prioriteit van een sociaal leven op de achtergrond brengen.

Tenslotte is het, als een intieme relatie ontwikkelen niet vanzelf gaat, niet gemakkelijk om hierover te praten. Niet alleen voor de persoon in kwestie, maar ook voor de omgeving. Veel ouders, maar ook huisartsen en zelfs (jongeren)revalidatieartsen, vermijden dit onderwerp liever. Zo lijkt het net alsof ‘geen relatie hebben’ een vanzelfsprekendheid is voor mensen die een handicap hebben of ziek zijn. Gelukkig is in deze houding de laatste jaren een kentering te zien, en is er meer oog voor de seksuele behoeftes van mensen met een beperking of ziekte. Wanneer je het aandurft om je vragen te bespreken, staat de singlecoach van Relatiebureau Nederland je graag te woord.

Daarbij komt gelijk een tweede punt ter sprake. Wanneer ondersteuning van thuiszorg een rol speelt, bijvoorbeeld bij het op bed leggen en het draaien, of bijvoorbeeld bij het gebruik van incontinentiemateriaal, is privacy een gevoelig punt. Zowel voor de verzorgde als de thuiszorgmedewerker kan dit ongemakkelijk zijn. Daarom is het belangrijk om ook hier afspraken over te maken.


Echtscheiding en op zoek naar een nieuwe liefde?

Divorce in dictionary

Soms duurt het na een verbroken relatie jaren voordat de liefde weer op je pad komt. En soms is je ex nauwelijks de deur uit of de volgende kans op liefde dient zich aan. Ben je er klaar voor?

Helaas, je huwelijk is gestrand. Echtscheiding! Jullie zijn uit elkaar gegroeid, het klikte gewoon niet meer. Of nog erger, een verdere relatie werd onmogelijk door de aanhoudende en structurele relatieproblemen. Hoewel je het je kort na je scheiding misschien niet kunt voorstellen… toch komt er vroeger of later bij de meeste mensen gelukkig weer ‘een nieuwe liefde’ in het leven. Aan de ene kant hartstikke fijn (want ja, je bent tenslotte best nog jong..), aan de andere kant ook lastig en eng. Zeker als je uit je opgebroken huwelijk kinderen hebt.
Hoe lang kun je als gescheiden ouder het beste wachten voordat je weer gaat daten?
Ben je door de scheiding erg beschadigd geraakt. Rond de echtscheiding volledig af en voorkom zoveel als mogelijk de negatieve spiraal van neerslachtigheid na de echtscheiding:
Het beste is om samen met wat vrienden eerst maar eens kennis te maken met uitgaan anno 2015. Is het lang geleden dat je ging stappen, dan is er in de tussenliggende jaren vast veel veranderd.

Globaal heb je als je tussen de twintig en dertig bent de meeste kans op een nieuwe relatie. Twee derde van de mensen is dan na een verbroken relatie binnen vier jaar weer ‘onder de pannen’. Op latere leeftijd neemt je kans af, maar dat heeft ook te maken met het feit dat je meer gehecht raakt aan je onafhankelijkheid, een en ander aan ervaringen meedraagt en mogelijk anders tegen de voordelen van een relatie aankijkt. Dus, als je kans ziet om je rugzakje onderweg weer leeg te maken, is er geen reden om te wanhopen over de kans op nieuwe liefde op welke leeftijd ook.

Ga niet meteen een nieuwe liefdesrelatie aan na de scheiding. Maak niet de fout door zo snel mogelijk weer een nieuwe relatie te beginnen oftewel noodrelatie.
Een nieuwe relatie na scheiding wordt regelmatig ‘in paniek’ aangegaan. Rebound relatie wordt dit ook genoemd. In de eerste weken van de scheiding wordt er al druk gezocht naar een nieuwe geliefde. De angst om alleen te zijn is voor velen een reden om zich in het dating circuit te storten. Maar ook omdat ze alleen de touwtjes niet aan elkaar kunnen knopen. Ze kunnen alleen de opvoeding niet aan of kunnen het alleen gewoon niet bolwerken. En niet in de laatste plaats omdat ze weer een gewoon stel willen zijn. Dit zijn zelden relaties die succesvol zijn. De nieuwe relatie na scheiding is niet oprecht en gedoemd te mislukken.

En nog een belangrijk advies: hoed je voor de ‘troostrelatie’! Laat je gebroken hart niet in de watten leggen door iemand op wie je normaal gesproken nooit zou vallen, iemand die heel anders is dan jij, die je saai vindt of zelfs onaantrekkelijk. Tegen de tijd dat de arme ziel hele hopen tijd en moeite in jou heeft gestoken, voel je je weer helemaal klaar voor iets nieuws. Alleen niet met hem of haar.

Sowieso zou een eventuele nieuwe liefde puur een mooie nieuwe kans voor je moeten symboliseren, geen opvulling van een of andere angst of onzekerheid. Het gevoel dat je het alleen niet ‘kunt’, is niet op te lossen door het stomweg nooit alleen te proberen. Integendeel. Ieder mens zou het ooit in haar leven een tijdje alleen moeten hebben gedaan. Weten dat je zonder relatie gelukkig kunt zijn, is geweldig voor je zelfbeeld en persoonlijke ontwikkeling. Zonder evenwicht in jezelf is er geen evenwicht in je relatie. Nog een feit: wanhoop stoot af. Juist wie in evenwicht is, wordt een ware magneet. Interessante wetenschap. Voor nu, of voor later.

Zit je weer goed in je vel kun je op zoek naar een geliefde die wel bij je past. Haastige spoed is zelden goed. Neem je tijd en doe het rustig aan. Aldus Singel coach Relatiebureau Nederland.


Gedachten

muisWaarom heeft Google nog geen datingsite?
Google neemt deel in bijna elk aspect van je leven, van het beheer van je financiën tot het vinden van het dichtstbijzijnde Italiaanse restaurant in de stad. Maar hoe zit het met je liefdesleven? Gezien het feit dat online dating meer dan verdrievoudigd is in de afgelopen acht jaar. Dus waarom heeft Google geen online dating site? Een uitdaging waar andere dating sites mee te maken hebben is de terughoudendheid om persoonlijke gegevens te delen. Het blijkt dat internet dating sites de minst betrouwbare sites zijn, als het gaat om de behandeling van uw persoonlijke gegevens. Slechts 15% van de geïnterviewde mensen wereldwijd zei dat ze de internet dating sites vertrouwde..

Als een zoekmachine-gigant met een schat aan informatie over elk en ieder van ons, is Google gunstig gepositioneerd om de volgende grootste online dating service te worden. Onderzoek toont aan dat Google beschouwd wordt als de meest betrouwbare site om persoonlijke gegevens aan te verstrekken.

Zou er een tijd komen waar de singles zullen kiezen voor Google Romance? Je zou kunnen stellen dat Google ons beter kent dan onze naaste vrienden en familie, door onze zoekopdrachten en klik gedrag.


Eenzaamheid

flesEr bestaan verschillende soorten eenzaamheid: emotionele eenzaamheid en sociale eenzaamheid. We spreken van sociale eenzaamheid als je minder contact met andere mensen hebt dan je wenst. Het sociale netwerk schiet tekort. Als iemand weliswaar veel mensen om zich heen heeft, maar zich eenzaam voelt door het ontbreken van een hechte, emotionele band met anderen, spreken we van emotionele eenzaamheid. De kwaliteit van je contacten is dan minder dan je wenst.. Eenzaamheidsgevoelens hangen niet altijd af van het aantal contacten dat je hebt. Sommige mensen voelen zich zeer eenzaam zonder dat er sprake is van een isolement, echter zijn er ook veel mensen die zich in het geheel niet eenzaam voelen, terwijl ze objectief gezien vrij weinig contacten hebben.

Het merendeel van ouderen (80%), zegt weinig of geen last te hebben van eenzaamheid terwijl dit door de gemeenschap zo toch wordt ervaren. Ouderen als groep zijn in principe dan ook niet eenzamer dan andere leeftijdsgroepen. Wel is het zo dat ze eerder met situaties geconfronteerd kunnen worden die gevoelens van eenzaamheid kunnen oproepen. Onder hoogbejaarden komt echter vaker eenzaamheid voor: bij 80-plussers worden ongeveer twee maal zoveel eenzamen aangetroffen als bij jongere leeftijdsgroepen. Andere bevolkingsgroeperingen zoals veel gehuwde vrouwen die niet werkzaam zijn proberen door middel van vrijwilligerswerk het isolement van eenzaamheid te doorbreken.Op zoek zijn naar een vaste relatie om een einde te maken aan de eenzaamheid. Recent gescheiden en vooral weduwe / weduwnaar voelen zich veel eenzamer dan ongehuwde.

Een tweede grondslag bij het ontstaan van eenzaamheid is de persoonlijkheid: mensen met een negatief zelfbeeld voelen zich eenzamer dan positief denkende mensen. Jong en oud, zo blijkt wel, worden beiden geplaagd door gevoelens van eenzaamheid. Leeftijd alleen speelt een ondergeschikte rol. Het zijn vooral bepaalde omstandigheden die eenzaamheidsgevoelens tot gevolg hebben. In dit opzicht lopen sommige ouderen wel een groter risico.

Het verlies van relaties, een belangrijke oorzaak van eenzaamheid, komt bij ouderen vaker voor, vanwege de leeftijd. Eenzaamheid wordt in sommige situaties versterkt vanwege de verwachtingen jegens de kinderen. Het resultaat is teleurstelling en ontevredenheid. Een derde grondslag is een sombere kijk naar de toekomst en verveling, geen of te weinig activiteiten zijn bovendien ook bronnen voor het ontstaan van eenzaamheid.

Om zelf iets aan eenzaamheid te kunnen doen moet je de situatie kunnen veranderen, weten hoe je dit kan veranderen en ook daadwerkelijk willen veranderen. De enige die eenzaamheid echt kan oplossen, dat ben je zelf. Het gaat om verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven, voor jouw geluk. Het gaat erom de regie over je eigen leven in eigen hand te nemen en te houden. Als je niet weet hoe je dat kunt aanpakken, zoek dan iemand die jou kan uitleggen hoe je dat doet. Iemand die daarvoor is opgeleid, die weet wat hij of zij doet. Je hebt twee keuzes: zelf aan de slag en eenzaamheid aanpakken, of afhankelijk zijn en blijven van de gunsten en de aandacht van anderen. Wat kies je?


Het najaar is begonnen!

blogEn dat wil Relatiebureau Nederland graag vieren. Je kunt het lidmaatschapgeld terugwinnen. Wij willen graag van onze leden weten waar zij met single evenementen naar toe willen gaan. Een golfclinic, op een oude solex rijden, of toch liever een wijnproeverij. Vanaf 1 november tot 31 januari kunt u via info@relatiebureaunederland.nl uw idee voor een single evenement inzenden en hierbij maakt u kans dat uw single evenement wordt uitgekozen als volgende uitje en krijgt u het lidmaatschapgeld terug.


Daten via internet, wat zijn de voordelen.

workshopSteeds meer singles wagen zich aan het daten via internet. De teller van het aantal ingeschrevenen op datingsites staat inmiddels op enkele miljoenen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds meer datingsites komen die zich richten op een bepaalde doelgroep. Bijvoorbeeld: daten voor hoger opgeleiden, daten voor mensen die werkzaam zijn of interesse hebben in de agrarische sector of datingsites die zich richten op ouderen.
Als zoveel singles zich zo massaal lijken te storten op het vinden van een partner via internetdatingsites, zullen er wel een aantal voordelen aanzitten ten opzichte van het traditionele daten. Die voordelen gaan we nu eens bekijken

 1. Een groot aantal alleenstaande zoekt zijn partner via datingwebsites
  Het voordeel is dat er een ontzettend groot bestand is op een datingsite om je partner te zoeken, daarbij hebben ze allemaal hetzelfde doel. Het vinden van een partner of een spannende date.
 2. Je weet dat diegene ook op zoek naar een partner is.
  Wanneer je een man of vrouw op straat tegenkomt is het nog maar de vraag of deze single is. Op een datingsite ga je ervan uit dat de persoon die je mailt net als jij vrijgezel en dus beschikbaar is.
 3. Meerdere contacten
  Op een datingsite kun je meerdere dames of heren aanspreken, waardoor je de kansen vergroot en kunt beslissen wie je persoonlijk zou willen ontmoeten
 4. laagdrempelig
  Je kunt iemand een like sturen om te kijken of diegene interesse heeft, of een berichtje. Als je een man of vrouw op straat aanspreekt is het veel lastiger, omdat de afwijzing hader aan kan komen.
 5. Contacten leggen
  Vind je iemand leuk op een datingsite en wil je contact leggen, kun je rustig nadenken over wat je wil versturen.
 6. Tempo
  Je kunt zelf aangeven wanneer je persoonlijk contact wil met de andere single.
 7. Eerste date
  De eerste date is vaak toch wel spannend. Je wil een goede indruk maken. Omdat je al gecorrespondeerd hebt met elkaar, weet je wat de ander leuk vindt, zoals hobby’s. Hierdoor zal het gesprek niet zo snel stilvallen.
 8. Geringe kosten
  Een datingwebsite is betaalbaar.

Het beheren van je online datingsite, je profiel en het communiceren kan wel voelen als een full-time baan! Er zijn extra stappen waar je speciale aandacht aan moet besteden tijdens het online daten. De relatiecoach van Relatiebureau Nederland. Kan je op diverse gebieden van daten adviseren. Bijvoorbeeld welke partner goed bij je past. Waar je een leuke partner kunt vinden. Hoe je contact kunt maken. Welke vorm van daten bij je past. Waar je rekening mee moet houden om veilig te daten, of heb je gewoon een steuntje in de rug nodig om te starten met daten. Want ook jij kunt ‘Succesvol Daten’ leren. Met de praktische tips kun je zelf aan de slag en een partner vinden. In een intakegesprek kunnen we samen je doelstellingen en wensen vaststellen.

Een gesprek met de coach:

 • Gratis intakegesprek
 • Vooraf kun je zelf het onderwerp van het gesprek aangeven
 • Vooraf bepalen we samen de doelstellingen
 • Coachingssgesprek met datingexpert duurt 2 uur
 • Locatie:Wij komen bij jouw thuis
 • Met de concrete tips en adviezen kun je zelf direct aan de slag met Succesvol Daten

Personeel van Relatiebureau Nederland zijn gecertificeerde matchmakers. Elke matchmaker gaat door een grondige screening, wordt uitgebreid getest en moet het Relatiebureau Nederland systeem expliciet volgen om succes te verzekeren.